silo cleaning

Silocleaning

Hierbij gaat het om het vakkundig verwijderen en afvoeren van losse restproducten. Afhankelijk van de soort silo en de samenstelling van het product kan dit door middel van handwerk, het vegen van silowanden en het borstelen van stortleidingen. Indien nodig gebruiken we een industriële stofzuiger. Roefs Group beschikt over eigen afdaalapparatuur die regelmatig gekeurd wordt. Hier gelden strenge veiligheidsnormen die wij volledig in acht nemen.

Silo lediging

Silo ledigen houdt in het verwijderen van restanten van een aangekoekt product. In de wandelgangen is het verschijnsel aangekoekt product ook bekend als gedeeltelijk hangend product. Vaak zijn de producten in hoge maten ‘ingehard’. Dit betekent voor een reinigingsteam dat het product handmatig moet worden weggehaald met bijvoorbeeld een greep. In sommige gevallen kan dit gaan om enkele duizenden kilo’s.

Evenals bij het reinigen gelden ook hier strenge veiligheidsnormen met betrekking tot het veilig werken in besloten ruimtes.

Het gebeurt dat silo’s dringend geledigd dienen te worden voor herstellingswerken. Roefs Group beschikt over een groot wagenpark met onder andere vacuumwagens en hogedrukwagens. Omdat we al jaren werkzaam zijn, hebben we veel ervaring opgedaan met het leegzuigen van silo’s en opslagtanks. De klant kan zelf beslissen of het product terug geblazen moet worden in een andere silo of op een andere locatie. De klant kan er ook voor kiezen om het product af te voeren of eventueel afgezakt moet worden in “big bags”.

We hebben gespecialiseerde mensen in dienst die het gehele project kunnen opvolgen en coördineren zodat de klant zelf minimale overlast en hinder van heeft.

Case

Op 11 november 2014 is er een biogas installatie ontploft waardoor 3 miljoen liter organisch materiaal tot bij de buren is gelopen. Roefs Group is toen opgeroepen door de verzekeraar van NPG Bio. Onze operators zijn toen onmiddellijk ter plaatse gaan kijken om het werk in te schatten. Tot 24 december zijn onze ploegen er dag en nacht aan het werk geweest om het tot een goed einde te brengen. (foto’s kan je terugvinden onder referentieprojecten)

Wat Roefs Group voor u kan doen

  • Reinigen of ledigen van silo's
  • Reinigen of ledigen van tanks
  • Reinigen of ledigen van graansilo's
  • Reinigen of ledigen van bloemsilo's
  • Coaten
  • Ontroesten
  • Schilderen

Roefs NV - Celine en DietherWenst u nog meer informatie of een vrijblijvende offerte?

Celine, Diether en hun team helpen u graag verder.

Bel ons op 03 866 02 20 of contacteer ons via mail