Kalkfrezen riolering

Opgehoopte kalk in uw riolering kan voor problemen zorgen. Kalk zet zich namelijk af aan de wand van de riolering, daardoor wordt de buis ruw en wordt de opening nauwer. Het logische gevolg is dat de riolering verstopt raakt. 

Wat kan u doen om dit te voorkomen?

Jammer genoeg kan u weinig doen om kalkafzetting te vermijden. Leidingwater bevat nu eenmaal kalk. Uw riolering zal dus altijd te maken hebben met opgehoopt kalk. Moet u dan volledig uw riolering vervangen? Nee zeker niet, dankzij het systeem van kalkfrezen helpen wij u graag verder vooraleer er zich grote problemen voordoen. 

Kalkfrezen, hoe gaat dat in het werk?

Door middel van roterende spuitkoppen die dankzij hogedruk aan een hoge snelheid ronddraaien wordt de kalk in het riool op een efficiënte manier losgemaakt. Het gewicht van het roterende gedeelte is bewust niet evenredig verdeeld over de as, de bedoeling daarvan is dat de spuitkop ook gaat pulseren of kloppen. Op die manier wordt de kalk volledig losgeslagen en daarna door middel van hogedruk weggespoeld.

Wanneer er enkele bochten achter elkaar liggen in de riolering kan het al moeilijker zijn om op deze manier te werk te gaan. Daarom kan ook gebruik gemaakt worden van een elektrische verenmachine met speciale kettingfrees. Dat is een flexibele frees waarop 4 kettingen zitten voorzien van nokken. Dankzij de krachtige verenmachine slaat de kettingfrees de kalkaanslag kapot en wordt de riolering kalkvrij.

Achteraf controleren we de riolering of ze volledig kalkvrij is. Zo garanderen we u topkwaliteit.

Wat nu?

Neem vrijblijvend contact op. Dan helpen we u graag om de kalkaanslag in uw riolering te verwijderen.

Roefs NV - Celine en DietherWenst u nog meer informatie of een vrijblijvende offerte?

Celine, Diether en hun team helpen u graag verder.

Bel ons op 03 866 02 20 of contacteer ons via mail