Rioolreiniging op elke maat

Ieder rioolstelsel vraagt een eigen manier van onderhoud en reiniging. Voor riolen met kleine diameters zijn andere reinigingsmethoden nodig dan riolen met grote diameters. Variërend van de standaard combinatie van een hogedrukwagen en een vacuümwagen voor de grote diameters en een hoge vervuilingsgraad, tot de combi-wagens en een recycler-wagen voor de reiniging van geringe diameters over een beperkt aantal strengen of nieuwe rioleringen.

We bespreken de reiniging op voorhand met de klant: welke diameter, hoeveel lengtemeter, bereikbaarheid, welke vervuilingsgraad… Zo kunnen we de duur van werken correct inschatten en de juiste ploegen sturen voor de job.

Hogedrukwagen en vacuumwagen

Het gebruik van een hogedruk in cobinatie met vacuumwagen verhoogt de productie. Onze mensen kunnen op die manier meer water meenemen en meer afval verwijderen, zonder extra water te laden of afval te gaan lossen. Dit vertaalt zich in een snellere uitvoering en een lagere kostprijs. Afbeeldingen van onze wagens kan u terugvinden onder ‘materiaal’.

Combiwagens

Onze combiwagens zetten we in voor moeilijk bereikbare plaatsen, bijvoorbeeld in steden of enkelrichtingstraten. Ze kunnen zowel rioleringen reinigen van alle diameters, als pompputten ledigen.  Ook worden ze geplaatst op werven waar nieuwe rioleringen gelegd zijn of oude rioleringen met een kleinere diameter. Als er een grote capaciteit water nodig is, gebruiken we onze extra waterwagen als aanhanger.

Recycler

Onze recycler wagen wordt ook ingezet op moeilijk bereikbare plaatsen en nieuwe rioleringen. Met zijn uitschuifbare zuigslurf kan hij een deksel op grotere afstand bereiken. Deze wagen recycleert het water dat hij gebruikt om de riolering te reinigen. Het water dat uit de riool wordt getrokken, gaat door de nodige filter om zo opnieuw te gebruiken om te reinigen. Deze wagen heeft ook een hele lage CO2 uitstoot waardoor hij voldoet aan de huidige normen, waarnaar ook meer wordt gevraagd bij aanbestedingen.

Rioolreiniging voor elk probleem

Rioleringen zijn een ideale plaats voor wortels om te groeien, dankzij het water en de constante temperatuur. Vooral bij oudere riolen komt dit vaak voor. Om dit op te lossen komen wij de wortels verwijderen door middel van een frees. Een andere oorzaak van verstopte rioleringen kan liggen aan uitgehard beton of cementresten, ook daarvoor hebben wij een oplossing.

Slibverwerking

Bij het reinigen van rioleringen komt vaak veel vuiligheid en slib vrij. De wetgeving geeft aan dat deze op een correcte manier moeten worden verwerkt, ook hiervoor kunt u op Roefs Group rekenen. Ontdek hier meer informatie over de slibverwerking.

Camera inspectie

Ervaar je problemen met rioleringen, leidingstelstel of aansluiting, maar weet u niet goed aan wat het kan liggen? Dan is onze camera-inspectie de ideale oplossing. Ontdek hier de voordelen van een camera-inspectie en hoe het in zijn werk gaat.

 

Roefs NV - Celine en DietherWenst u nog meer informatie of een vrijblijvende offerte?

Celine, Diether en hun team helpen u graag verder.

Bel ons op 03 866 02 20 of contacteer ons via mail