Druppel Roefs

Scheepsreiniging

streep-01
Scheepsreiniging

Scheepsreiniging

De vaste waarde voor de reiniging van uw schip

Schepen moeten varen. Alleen dan bent u, als klant, zeker van uw opbrengsten. Snel en vlekkeloos handelen en het aantal dagen dat u stil ligt zo laag mogelijk houden, zijn de vereisten. Klanten kunnen gebruik maken van onze eigen kaai in Antwerpen (kaai 55) zodat we een snelle service kunnen garanderen. Dit steeds 7/7 en 24/24.

Indien uw schip niet in de buurt ligt, is het voor ons geen probleem om ons te verplaatsen, indien nodig zelfs tot in het buitenland. Wij reinigen zowel zeeschepen als binnenvaarttankers.

Vakkundige scheepsreiniging met gespecialiseerd materiaal

Wij investeren continu in gespecialiseerd materiaal zoals hogedruk- en warmwaterunits. We leveren de meest complete service in scheepsreiniging. We reinigen werkelijk vanaf de brug tot het onderste dek. Naast het schoonmaken van scheepsruimtes onder hoge druk, staan onze ploegen ook in voor:

 • schilderwerken
 • kleine herstellingen
 • ontroesten
 • ontvetten van machines
 • ontvlekken van oppervlakken
 • reinigen van tanks en bilges.

We werken volgens alle veiligheidsnormen en verstrekken na de werkzaamheden een reinigings- of verwerkingscertificaat. Vaste klanten kunnen rekenen op extra voordelige onderhoudsovereenkomsten in scheepsreiniging.

Wat Roefs Group voor u kan doen:

 • Reinigen en ontvetten van de machinekamer (reinigen van zeewater-, olie-, en luchtfilters, purifiers, enz.)
 • Dringend ophalen van sludge
 • Bestrijden van olie-spills
 • Ontroesten en schilderen aan dek en in machinekamer
 • Reinigen van scheepsruimen met heet water onder hoge druk unit
 • Reinigen van tanks en deeptanks
 • Ontvetten en reinigen van machines en/of machineonderdelen
 • Verwijderen van olievlekken en vetvlekken
 • Kleine herstellingen
 • Schilderen van ruimtes (ook met airless spuit technologie)

Reinigen van scheepsruimtes

Nadat de lading uit scheepsruimtes is gehaald, blijven er vaak resten of afval in de scheepsruimen liggen. Dan is het belangrijk om de ruimen eerst te reinigen voor ze klaar zijn voor een nieuwe lading. In dat geval kunt u rekenen op Roefs voor een grondige reiniging van alle scheepsruimtes. Grote hoogtes of verre dieptes zijn voor ons geen probleem, daar hebben we de nodige uitrusting voor.

Verder houden we alle hygiënische en veiligheidsvoorschriften in acht om uw scheepsruim op een goede manier te reinigen. Wij garanderen u snelle service met correcte afspraken en timings, klantvriendelijkheid en kwaliteit. Daar mag u bij ons steeds op vertrouwen.

0 (4)
Reiniging machinekamers

Reinigen machinekamers

De machinekamer van een schip moet regelmatig gereinigd worden aan de buitenkant en de binnenkant. Ook voor de reiniging van machinekamers kunt u op Roefs rekenen voor een grondige schoonmaak. Wij hebben alle nodige materialen en producten in huis voor een volledige scheepsreiniging. 

Voor we aan het werk beginnen, stellen we bij alle vormen van industriële reiniging eerst een reinigingsplan op. We omschrijven alle handelingen en hun frequentie, zodat u weet waar u aan toe bent. De concrete reinigingsstappen zetten we in een checklist met alle items apart.

Zo kan de reiniging na de uitvoering van de werken eenvoudig gecontroleerd worden. Op deze manier garanderen wij een uitstekende dienstverlening en kwaliteit.

Bestrijden van olie-spills

De wetgeving rond milieu wordt steeds strenger en ook vanuit de samenleving wordt er in het algemeen steeds meer met een kritische blik gekeken naar bedrijven die milieurisico’s nemen.

Daardoor wordt het voor bedrijven vrijwel een verplichting om enerzijds spills te voorkomen en anderzijds tegen te gaan. Daar helpt Roefs u graag bij. Wij hebben ruime ervaring in het bestrijden van olie-spills binnen de industriële en maritieme sector. Op die manier kunt u heel wat economische schade en milieuschade voorkomen.

Inperken van olie-spills op gevoelige plaatsen

In gevallen waar een zekere mate van vervuiling niet te vermijden is, is het belangrijk dat we de spills zoveel mogelijk inperken. Dat kan met absorptiemateriaal, keer schermen, preventie van lekken of andere oplossingen op gevoelige plaatsen voor spills.

Dankzij onze ervaring verminderen we de risico’s op olie-spills met zware gevolgen aanzienlijk.

Reinigen van tanks en deeptanks

Het reinigen van tanks is een specialistenwerk dat vaak een zeker risico inhoudt. Roefs heeft zich gespecialiseerd in het reinigen van opslagtanks, scheepstanks en deep tanks. Wij beschikken hiertoe over de beste en meest veilige apparatuur om de klus tot een goed einde te brengen. Tanks tot diameters van 80 meter en een capaciteit tot 2.500 liter zijn perfect te reinigen met onze uitrusting.

We hebben bovendien ervaring in heel wat sectoren. Van de chemische sector tot raffinaderijen, energie- en voedingsbedrijven: ze behoren allemaal tot ons klantenbestand. Dat maakt dat we tanks met zowat iedere inhoud aankunnen. Dat is vooral belangrijk indien er tanks zijn met chemische of giftige stoffen. We controleren steeds de luchtkwaliteit in de tank alvorens we aan de werken beginnen.

Ook kunnen we sludge bij u komen ophalen en verder verwerken.

Meer dan scheepstank reiniging

Naast het reinigen van scheepstanks en deeptanks, kunt u ook op ons rekenen voor enkele vernieuwingswerken in de tank. Denk daarbij aan:

 • tank coating
 • ontroesten en roestbescherming aanbrengen
 • schilderen

We kunnen dus uw volledige tank onder handen nemen.

Klaar om uw schip te laten reinigen?

Neem contact met ons op om uw wensen en noden te bespreken.