Druppel Roefs

Onze materialen

streep-01

Materialen

Recyclerwagens

Een recyclerwagen heeft een uitschuifbare zuigslurf, hierdoor kan je moeilijk bereikbare rioleringen ook reinigen. De wagen recycleert zijn spoelwater, je reinigt de riolering hiermee, zuigt het terug op, en dit water wordt opnieuw gebruikt om verder te reinigen. Hierdoor heb je een enorme tijdswinst op andere reinigingswagens.

camerabus

Met onze camerabus filmen we alle diameters van rioleringen. Op basis van een bestaand plan, wordt de riolering correct opgetekend zodat u exact weet waar de riolering in en rond uw gebouw zich bevindt. In de bus kan u ook meevolgen en live de beelden zien als u wil weten waar een breuk zit of bepaalde aansluitingen. Wij beschikken over 4 camerabussen, onze firma is ook BELAC geaccrediteerd. 

tractors

Roefs group beschikt over een groot aantal tractors, deze worden ingezet als kolkenzuigers, maaiers voor bermen en grachten, als extra transport, maar ook om moeilijk bereikbare rioleringen te reinigen die zich bv in een veld bevinden. Tijdens de winter worden ze omgebouwd tot strooivoertuigen met sneeuwploeg en zoutstrooier. 

containerwagens/kippers

Onze containerwagens worden ingezet voor plaatsen en ophalen van verhuurde afvalcontainers, het vervoer van eigen machines, materieel voor op de werf of het vervoeren van afval die we verwijderd hebben van de werf.  Ook voor derden kunnen wij allerhande transport regelen met onze kippers.

Rioolcombi's

Een combiwagen of rioolcombi is een combinatie van een hogedrukunit en een zuigwagen. Onze rioolcombi’s beschikken over een inhoud van 10m2 tot 25m2. De capaciteit van de hogedrukpompen varieert van 95 liter/minuut en 600 bar tot 100 liter/minuut en 1000 bar. Het waterreservoir van 3 tot 15 m2 biedt ons de mogelijkheid om autonoom te werken. 
Voor werken waar warm water nodig is om de reiniging te kunnen uitvoeren, combineren we de combiwagens met onze warmwater units. Deze halen een temperatuur van 100 graden.

Zuigwagens

Onze zuigwagens worden ingezet voor het afvoeren van afvalstoffen in vloeibare of vaste vorm. Ze beschikken over een inhoud van 17000 liter tot 30000 liter. De capaciteit van de vacuümpompen varieert van 1700 m³/uur tot 3100 m³/uur. We beschikken ook sinds kort de eerste zuigwagen op LNG, deze wordt vooral gebruikt in grote steden waar minimale uitstoot belangrijk is.

Superhogedrukwagens

Onze 3 superhogedrukwagens worden ingezet in de industrie voor zware butterwerken uit te voeren, maar ook voor het uitfrezen van beton in kleinere diameters (tot DN 150). Tot een diameter 600 hebben we een freesworm en voor de diameters daarboven hebben we een freesrobot of wordt het beton machinaal uitgepiqueerd. 

Spuitwagens/hogedrukwagens

Onze hogedrukwagens zijn voorzien van de meest moderne en efficiënte hogedrukpompen. Ze hebben een vermogen van 322 liter per minuut en 170 bar tot 406 liter per minuut en 180 bar. De waterreservoirs van 11000 liter tot 15000 liter bieden ons de mogelijkheid om autonoom te werken.

grondzuigwagens

De werking van een grondzuiger gebeurt door een luchtstroom ter grootte van 43.000 m3/uur die wordt opgewekt door een dubbele ventilator, die een onderdruk geeft tot 47.000 Pa. De zuigslang kan driedimensionaal bewegen d.m.v. een hydraulische arm. Het materiaal wordt opgezogen via de zuigmond. Tot een maximale doorsnede van 250 mm kunnen allerlei materialen opgezogen worden. Het inzetten rond een wirwar van kabels en leidingen geeft zeer veel voordelen.

drogestoffenwagen

Onze drogestoffenwagen kan ingezet worden voor het opzuigen van droge stoffen zoals zand, straalgrind, cement, poeders, kaoline etc. De stoffen kunnen nadien terug in de installatie worden geblazen of getransporteerd naar een andere locatie. 

Vragen of meer info? Contacteer ons!