silo cleaning

Silo reinigen

Hierbij gaat het om het vakkundig verwijderen en afvoeren van losse restproducten. Afhankelijk van de soort silo en de samenstelling van het product kan dit door middel van handwerk, het vegen van silowanden en het borstelen van stortleidingen. Indien nodig gebruiken we een industriële stofzuiger.

We beschikken over eigen afdaalapparatuur dat regelmatig gekeurd wordt. Daarvoor gelden strenge veiligheidsnormen die wij volledig in acht nemen.

Silo lediging

Silo ledigen houdt in het verwijderen van restanten van een aangekoekt product ook bekend als gedeeltelijk hangend product. Vaak zijn de producten in hoge maten ‘ingehard’. Dit betekent voor een reinigingsteam dat het product handmatig moet worden weggehaald met bijvoorbeeld een greep. In sommige gevallen kan dit gaan om enkele duizenden kilo’s.

Evenals bij het reinigen gelden ook hier strenge veiligheidsnormen met betrekking tot het veilig werken in besloten ruimtes.

Moet uw silo dringend geledigd worden voor herstellingswerken?

Wij beschikken over een groot wagenpark met onder andere vacuumwagens en hogedrukwagens. Omdat we al jaren werkzaam zijn, hebben we veel ervaring opgedaan met het leegzuigen van silo’s en opslagtanks.

U kan zelf beslissen of het product terug geblazen moet worden in een andere silo of op een andere locatie. U kan er ook voor kiezen om het product af te voeren of dat het eventueel afgezakt moet worden in “big bags”.

We hebben gespecialiseerde mensen in dienst die het gehele project kunnen opvolgen en coördineren zodat u een minimale overlast en hinder heeft.

Wat wij voor u kunnen doen

  • Reinigen of ledigen van bloem-, graan- of andere silo's
  • Coaten
  • Ontroesten
  • Schilderen

Wat nu?

Neem contact op, dan bekijken we samen hoe we u kunnen helpen.

Roefs NV - Celine en DietherWenst u nog meer informatie of een vrijblijvende offerte?

Celine, Diether en hun team helpen u graag verder.

Bel ons op 03 866 02 20 of contacteer ons via mail