Druppel Roefs

Ledigen en reinigen van septische putten

streep-01
Septische put lediging

Ruimingswerken

Op zoek naar een ruimingsdienst voor uw septische put, zwembad of kelder?

Roefs Group biedt een brede waaier aan ruimingsdiensten aan. Vanuit Antwerpen en Puurs komt onze ruimingsdienst snel ter plaatse voor ruimingswerken in heel België. Dagelijks sturen wij teams uit voor het leegmaken van septische putten of beerputten, regenwaterputten, kelders, ondergrondse parkings, vijvers en zwembaden. In geval van overstroming kan u rekenen op een snelle interventie voor het ruimen van water en modder. Ook kan u bij ons terecht voor het legen van een vetput.

Erkende ruimingsdienst

Het zelf leegmaken of reinigen van uw septische put of beerput kan een heel onaangename klus zijn. Zeker als u niet over het juiste materiaal beschikt. Vertrouw daarom op de diensten van Roefs Group voor het snel en professioneel reinigen van uw septische put. 

Wij zijn een erkende ontruimingsdienst en kunnen u daarom een officieel ruimingsattest bezorgen. Dit attest bevestigt dat de put correct werd geruimd en dat de inhoud volgens de wettelijke voorschriften werd afgevoerd.

Wij reinigen en ledigen snel en professioneel

Onze vakmensen zorgen ervoor dat uw septisch materiaal naar behoren verwerkt wordt bij gecertificeerde afvalverwerkers. Vakkundig en volgens alle wettelijke bepalingen.

Onze ervaren medewerkers beschikken over een modern wagenpark en gespecialiseerd materiaal. Ze hebben een passie voor ruimen en leveren een vlekkeloze service.

Uiteraard staan we garant voor een veilige uitvoering, houden we steeds rekening met de milieuvoorschriften en leveren we ook steeds een reinigingsattest. Het afval dat we verzamelen wordt meteen afgevoerd naar gecertificeerde afvalverwerkers.

Ledigen en reinigen septische put

Waar kan u zelf op letten?

In de septische put hoort enkel septisch materiaal. Absoluut af te raden zijn:

  • vetten en oliën
  • vochtige doekjes, maandverbanden
  • Schadelijke chemische producten zoals bleekmiddel of bijtende soda (natronloog).
  • Verven, oplosmiddelen, etc.

Onderhoud van de put

Hoe kan u zelf de septische of beerput onderhouden? Open elk jaar de septische put en let op onderstaande punten.

  • Verwijder boomwortels die in de tank groeien.
  • Bekijk de stabiliteit van de tank. 
  • Let op overmatige instroom van regenwater. Dit heeft een slechte invloed op het verwerkingsrendement van de put.

Let op: bij het onderhouden en herstellen van een bestaande afvalwaterput is het mogelijk dat er zich slechte gassen ophopen in de put. Deze komen vrij wanneer het mengsel geroerd wordt.

Anorganische verbindingen

Meestal sterke zuren of basen. Deze worden toegevoegd wegens hun vermogen verstopte riolering te ontstoppen. De producten (bijv. zwavelzuur, loog) zijn vergelijkbaar met commerciële ontstoppingsmiddelen. Deze producten kunnen een negatieve invloed hebben op de biologische afbraakprocessen en de oorzaak zijn van structurele schade aan leidingen en tanks.

Organische oplosmiddelen

Organische oplosmiddelen, vaak gechloreerde koolwaterstoffen (bv. methyleenchloride, trichloorethyleen). Deze worden gebruikt als vuilafscheiders en omwille van hun vermogen oliën en vetten af te breken. Organische oplosmiddelen vertegenwoordigen een aanzienlijk vervuiling risico voor grondwater en de waterzuivering zelf. Deze producten kunnen micro-organismen in de septische tank vernietigen.

Biologische additieven

Biologische additieven, zoals bacteriën en extracellulaire enzymen vermengd met oppervlakteactieve stoffen blijken niet te zorgen tot een aanzienlijke verbetering van de normale biologische ontleding processen in de septische tank.

Ruimingsfrequentie

In ieder geval moet u er rekening mee houden dat de put om de paar jaar geruimd moet worden. De frequentie hiervan hangt af van de grootte van de put, het aantal mensen dat op de put aangesloten is, etc. 

Zowel particulieren, bedrijven als overheidsinstanties kloppen bij Roefs Group aan voor ruimingsdiensten.

Vaste klanten kunnen rekenen op extra voordelige onderhoudsovereenkomsten.

Ruimen én afvoeren

Ruimingswerken stoppen niet bij het leegmaken. Wat we eruit halen, voeren we ook meteen af naar gecertificeerde afvalverwerkers in en rond de provincie Antwerpen. Zo hoeft u zich nergens meer zorgen over te maken: uw afval verdwijnt na de ruimingswerken helemaal volgens het boekje.

Roefs Group: van alle markten thuis

Wij doen meer dan enkel het ledigen en reinigen van septische putten en beerputten. Wij stellen onze diensten ook ter beschikking voor boven- en ondergrondse tanks, putten en leidingen.