Druppel Roefs

Ontstoppingswerken

streep-01
Roefs Group

Ruimingswerken

Uw ervaren partner voor elke ontstopping

Loopt uw afwaswater niet meer weg door uw verstopte afvoer? Blijft het badwater staan door verstopte leidingen? Of loopt het toilet niet meer door? 

Doe een beroep op onze ervaren vakmensen in ontstoppingswerken, wij ontstoppen uw toilet, afvoerbuis en gootsteen. Een professionele ontstoppingsdienst kan u heel wat problemen besparen. 

Voor al uw afvoerleidingen

Wanneer u zelf probeert uw afvoer of wc te ontstoppen kan het wel eens zijn dat het water op uw vloer of in uw kast terecht komt. En dát kan niet de bedoeling zijn… Dus speel op zeker: vertrouw het toe aan onze professionele ontstoppingsdienst! We zorgen ervoor dat u snel van deze hinder verlost bent.

Vanuit Antwerpen en Puurs ontstoppen we afvoerleidingen in heel België. Wij beschikken over een modern wagenpark en gespecialiseerd materiaal. Onze medewerkers hebben een passie voor ruimen en leveren een vlekkeloze service. Zowel particulieren, bedrijven als overheidsinstanties kloppen bij Roefs Group aan voor ontstoppingswerken. Wij bieden iedereen een snelle en efficiënte oplossing op maat.

Wat Roefs Group voor u kan doen

  • Uw afvoer ontstoppen
  • Uw WC ontstoppen
  • Afvoerproblemen in uw badkamer oplossen

Kortom: we ontstoppen alle mogelijke afvoerleidingen in uw huis.

Kalkfrezen riolering

Opgehoopte kalk in uw riolering kan voor problemen zorgen. Kalk zet zich namelijk af aan de wand van de riolering waardoor de buis ruw wordt en de opening nauwer. Deze kalk kan hardnekkige verstoppingen veroorzaken. 

Wat kan u doen om dit te voorkomen?

Jammer genoeg kan u weinig doen om kalkafzetting te vermijden. Leidingwater bevat nu eenmaal kalk. Uw riolering zal dus altijd te maken hebben met opgehoopt kalk. Moet u dan uw riolering volledig vervangen?

Neen zeker niet, dankzij het systeem van kalkfrezen kunnen wij het maximale van afval uit uw buizen verwijderen, zonder eventuele structurele werken te moeten doen.

Ontstoppingswerken
Ontstoppingswerken

Kalkfrezen, hoe gaat dat in het werk?

Door middel van roterende spuitkoppen die dankzij hogedruk aan een hoge snelheid ronddraaien wordt de kalk in het riool op een efficiënte manier losgemaakt. Het gewicht van het roterende gedeelte is bewust niet evenredig verdeeld over de as, zodat de spuitkop ook kan gaan pulseren of kloppen. Op die manier wordt de kalk volledig losgeslagen en daarna door middel van hogedruk weggespoeld.

Wanneer er enkele bochten achter elkaar liggen in de riolering kan het al moeilijker zijn om op deze manier te werk te gaan. Daarom kan ook gebruik gemaakt worden van een elektrische verenmachine met speciale kettingfrees. Dat is een flexibele frees waarop 4 kettingen zitten voorzien van nokken. Dankzij de krachtige verenmachine slaat de kettingfrees de kalkaanslag kapot en wordt de riolering kalkvrij.

Achteraf controleren we of de riolering volledig kalkvrij is. Zo kunnen wij u een topkwaliteit garanderen. 

Ontstoppen van rioleringen door middel van camera-inspectie, lekdetectie en geurdetectie

Heeft u last van rioolgeur en weet u niet waar die vandaan komt? Roefs Group onderzoekt uw riolen via geurdetectie. Een lek of barst is dikwijls de oorzaak van de geurhinder. Die geurhinder kan soms voor heel wat overlast zorgen. 

Met onze moderne rookgenerator sporen we het lek of de breuk in uw riool snel op. Met een machine blazen we rook door de leidingen. Daar waar de rook verschijnt, zit het lek. Eens we weten waar het lek zit,  kunnen we het probleem snel verhelpen door herstellingswerken uit te voeren. 

Camera-inspectie kan ook een efficiënte oplossing zijn om snel een lek of een ander probleem op te sporen. Roefs Group inspecteert uw riolering met behulp van de modernste en technologisch meest hoogwaardige technieken. Onze robots en 360°-camera’s bieden de mogelijkheid om overal te komen en zelfs de smalste buizen te controleren.

Heeft u net een woning gekocht en wil u weten waar uw riolering zich bevindt? Dan kunnen wij alles in kaart brengen en u een rioleringsplan afleveren.

Indien uw leidingen stuk zijn of verzakt hebben wij een eigen herstellingsdienst

Bij Roefs helpen wij u graag verder met:

  • Camera-inspectie
  • Lekdetectie
  • Geurdetectie
  • Vaststellen van breuken
  • Rioleringsplan

Los uw ontstopping nu op

Voor ieder ontstoppingsprobleem hebben wij een gepaste oplossing. Met meer dan 30 jaar ervaring en experten kunnen wij uw problemen oplossen.