Druppel Roefs

Rioolreiniging

streep-01

Rioolreiniging

Ieder rioolstelsel vraagt een eigen manier van onderhoud en reiniging.

Voor riolen met kleine diameters zijn andere reinigingsmethoden nodig dan riolen met grote diameters. We kunnen een  combinatie van een hogedrukwagen met  vacuumwagen, een combiwagen of een recycler inzetten voor het schoonmaken van rioleringen.

We bespreken de reiniging op voorhand: welke diameter, hoeveel lengtemeter, bereikbaarheid, welke vervuilingsgraad… Zo kunnen we de duur van werken correct inschatten en de juiste ploegen sturen voor de job.

Hogedrukwagen en vacuümwagen

Het gebruik van een hoge druk in combinatie met vacuumwagen verhoogt de productie. Onze mensen kunnen op die manier meer water meenemen en meer afval verwijderen, zonder extra water te laden of afval te gaan lossen. Dit vertaalt zich in een snellere uitvoering en een lagere kostprijs.

Combiwagens

Onze combiwagens zetten we in voor moeilijk bereikbare plaatsen, bijvoorbeeld in steden of eenrichtingsstraten. Ze kunnen zowel rioleringen reinigen van alle diameters, als pompputten ledigen. Ook worden ze geplaatst op werven waar nieuwe rioleringen gelegd zijn of oude rioleringen met een kleinere diameter. Als er een grote capaciteit water nodig is, gebruiken we onze extra waterwagen als aanhanger.

Recycler

Onze recyclers worden ingezet op moeilijk bereikbare plaatsen door zijn uitschuifbare zuigslurf of bij aanleg van nieuwe rioleringen. Doordat hij het spuitwater terug recycleert kan hij door blijven werken met hetzelfde water tot hij vol afval zit. Hierdoor kan hij zeer veel meters op 1 dag reinigen.

Camera-inspectie

Ervaart u problemen met rioleringen, leidingstelsel of aansluiting, maar weet u niet goed aan wat het kan liggen?

Dan is onze camera-inspectie de ideale oplossing. Ontdek de voordelen van een camera-inspectie in rioleringen en hoe het in zijn werk gaat.

Uw riolering aan renovatie toe?

Door ouderdom en slijtage is het soms nodig om bestaande rioleringen te renoveren of te vervangen.  Ook daarvoor kan u bij Roefs Group terecht.

Rioolreiniging voor elk probleem

Rioleringen zijn een ideale plaats voor wortels om te groeien, dankzij het water en de constante temperatuur. Vooral bij oudere riolen komt dit vaak voor. Om dit op te lossen komen wij de wortels verwijderen door middel van een frees.

Een andere oorzaak van verstopte rioleringen kan liggen aan uitgehard beton of cementresten, ook daarvoor hebben wij een oplossing.

Graag een kijkje laten nemen naar de toestand van uw riolering?

U kan bij ons terecht voor zowel het reinigen als renoveren van uw riolering. Neem vandaag nog contact met ons op.